רכיבים:
1 כוס עדשים ירוקות
0.5 כוס עדשים כתומות מושרות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות או חבילת עלי מנגולד, שטופים וקצוצים
1 גזר גדול מקולף ומגורר
2 כפות פשתן טחון עם מעט מים. להשרות ולנער עד שנהיה דביק
3 בצלים סגולים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 כפות אבקת בצל מיובש אורגני
1 כוס נבט שיבולת שועל
1 פרוסה לחם מקמח מחיטה מלאה, יבש, שרוי במים וסחוט
מלח
פלפל שחור

הכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות
2. מסננים ושומרים בצד
3. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים כדקה
4. מקפיצים את הפטריות או את עלי המנגולד בכפית שמן זית מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים.
5. מוסיפים את הפשתן הטחון הדביק
6. מערבבים את כל החומרים יחד
7. נותנים למסה לנוח כשעה
8. יוצרים קציצות עגולות וצולים על הגריל או על מחבת איכותית כבדה עם מעט שמן קוקוס עד להזהבה או בתנור עם תרסיס שמן זית מעל הקציצה ונייר אפייה.