בכל שאלה: 052-6135807

ירקות אנטיפסטי בתנור 


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, להכניס את הירקות לאורז מוכן, לאכול כתוספת להמבורגר עדשים...וכמנת ביניים בפני עצמה

 

רכיבים:
בטטות פרוסות לעיגולים                                                                                                                                                                 דלעת                                                                                                                                                                           גזר עיגולים
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים                                                                                                                                                    ברוקולי פרחים
פטריות שלמות 
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים פרוסות
סלק- חתוך לרבעים או שמיניות
עגבניות שרי
אספרגוס


שמן זית
מלח גס אטלנטי
פלפל שחור

 

אופן ההכנה:
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית. אחד צמוד לשני ולא על השני. 
3. קחו תרסיס שמן ולהזליף ממרחק של 30 ס"מ שיכסה צד אחד של הירק, רק חצילים- שני צדדים. 
4. הכניסו את התבנית לתנור (שחומם לפחות כשעה מראש לחום גבוה (250 מעלות) )ל-20 דקות או עד שהירקות מוכנים. כשהוצאתם את התבנית- ניתן לפזר מלח גס, לא חובה, טעים גם בלי.

 הערות:
 חשוב לפרוס את הירקות לפרוסות בגודל אחיד אבל לא גדול מידי ולא דק מידי. כדי שיהיו מוכנים ביחד.

ניתן להוסיף לתבנית בתנור רוזמרין/טימין לשדרוג הטעם.