בכל שאלה: 052-6135807

 

מרכיבים והכנה מראש של 3 השכבות:

 
שכבה לבנה: חצי חבילת טופו, כוס קשיו ומלח בבלנדר עם מעט מים יחסית. מבלנדרים עד שיוצא קרם. מוסיפים מים אם הבלנדר לא מצליח לסחוב, עד שהכל נהיה משחתי. אפשר לשחק עם הכמויות, בהתאם לגודל התבנית ולטעם של הקרם. 

שכבה אדומה: מטגנים בצל, מוסיפים לזה רסק עגבניות, שמן זית ותבלינים (ארגנו, מלח, פלפל).

שכבה ירוקה: מאדים או מבשלים במים עלים ירוקים: מנגולד, תרד, חוביזה. פטרוזיליה.חותכים קטן, שיהיה קל לפזר. 
 
 
הכנה:
 
שמים שכבה אדומה, אח"כ דפי אורז יבשים(רצוי לשים 2 שכבות דפי אורז כי ככה הלזניה תהיה יותר קשיחה), אח"כ שכבה לבנה, ירוקים, דפי אורז, שכבה אדומה, וכו'. אפשר לשחק עם זה איך שנוח למרוח. כדאי שיהיו לא פחות מ-4 שכבות של דפי אורז. אחרי דפי האורז האחרונים לשים את אחת השכבות, הירוקה או האדומה. 
 
לכסות ולשים בתנור על חום כ-180 מעלות למשך 20 דקות בערך. אח"כ לפתוח את הכיסוי ולתת לזה עוד כמה דקות, במיוחד אם זו השכבה הלבנה. 
 
בתאבון!
 
נ.ב. אפשר גם עם חצילים או פטריות או קשואים שקלויים מראש במקום הירוקים. 
 
**זכויות שמורות לאורי ומיכל חברים מוכשרים