בכל שאלה: 052-6135807

פרטי יצירת קשר

המפגשים נערכים בקליניקה פרטית ונעימה בת"א וברמת אילן (גבעת שמואל)

  • גאיה פינקל
  • 052-6135807
  • gayafinkel@gmail.com

רשתות חברתיות

טופס צור קשר

 

 

 מתכוני התפריט החופשי ועוד

 


תוכן עינינים:


1. חלב שקדים- קלי קלות!
2. ממרח פסטו/כוסברה

3. תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודי
4. סלט ירקות עם שעועית מש מונבטת ואורז מלא
5. ירקות מוקפצים עם אטריות קמח מלא  וטופו
6. נזיד שעועית אדומה
7. מרק כתומים
8. תבשיל אורז, אפונה וירקות בתיבול הודי
9. המבורגר עדשים ופטריות
10. בורגול עם עדשים שחורות

11. ושעועית מוקפצת ברוטב אסייתי
12. ירקות אנטיפסטי בתנור
13. כוסמת עם גזר ובצל+קוביות טופו מוקפצות עם סויה ושום
14. קציצות עדשים טבעוניות
15. קינואה עם עלים ירוקים קצוצים וחמוציות
16. אטריות אורז חלב קוקוס אפונה וירקות
17. סלט כרוב וגרגרי נחלים
18. בלינצס מקמח מלא במילוי גבינת עיזים
19. פנקייקס שיבולת שועל
20. עוגיות שיבולת שועל
21. עיגולי תמרים אגוזים וקוקוס
22. חומוס עדשים כתומות ודלורית
23. מרק עגבניות וטופו

24.מרק עדשים ירוקות פשוט

25. דאל עדשים כתומות. טעים מאוד!

26. סלט סלק, גזר ועדשים שחורות מרענן

27. סלט ירוק עם אצות וואקמה ואבוקדו

 

 

פירוט המתכונים:

1. חלב שקדים:
רכיבים:
כוס אגוזי שקדים מושרים ל6 שעות במים נקיים
2-3 תמרים
קינמון- לפי הטעם
הכנה: לשים הכל במעבד מזון. יש אפשרות לשתות כמו שזה ויש אפשרות לסנן את החלב בבד חיתול ולקבל חלב נקי.
*עשיר בסידן


2. ממרח פסטו/כוסברה/ גאיה פינקל:


רכיבים:
2 כוסות עלי בזיליקום/כוסברה/פטרוזיליה או ערבוב שלהם קצוצים אורגנים
1/3 -חצי כוס שמן זית כתית טהור(חומציות מתחת ל0.4)
חצי כוס אגוזים מושרים במים(צנוברים/גרעיני חמניה/אגוזי מלך)
2 שיני שום
מלח, פלפל


הכנה:

לשים הכל במעבד מזון
• הממרח נשמר טוב ל3-4 ימים, ככל שמעלים את כמות שמן הזית ישמר יותר זמן.

 

תבשילי צהריים:

 

3. תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודי(מוצלח במיוחד)/ עינת סטולר, אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי


רכיבים: עבור 4 מנות
כוס גרגרי חומוס
חצי ק"ג (חבילה גדולה) עלי תרד או מנגולד טריים, שטופים וקצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
מעט שמן זית לטיגון
כפית שטוחה של זרעי כמון
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
פפריקה חריפה – לאוהבי החריף
מלח
פלפל שחור


הכנה:
1. משרים את החומוס במים למשך יממה
2. מסננים את המים ומבשלים בסיר לחץ כ 10 דקות(או כ 15-20 דקות בסיר רגיל), עד שהגרגרים מתרככים למחצה.
3. מוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות(או 20-15 דקות בסיר רגיל), עד שהגרגרים רכים.
4. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה, ומטגנים את שני הבצלים עד להזהבה.
5. מוסיפים את זרעי הכוסברה והשום, ותבלינים לפי הטעם: כמון, מלח, פלפל שחור וגראם מסאלה(אוהבי החריף יכולים להוסיף פפריקה חריפה). מטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב מס דקות.
6. מוסיפים את התרד ומאדים תוך כדי ערבוב, 5 דקות, עד שמתרכך.
7. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים את כל התערובת למשך 10 דקות נוספות.
8. מומלץ להגיש חם, מעל אורז/קוסקוס מלא.

 

4. סלט ירקות מבושלים עם שעועית מש מונבטת ואורז מלא/ גאיה פינקל


רכיבים:
מלפפון
עגבנייה
פטרוזיליה/כוסברה- כוס עלים קצוצים
חסה- 3-5 עלים
עלי בייבי(חצי כוס)
בצל סגול קטן
כוס שעועית מש (שהייתה מושרת בלילה במים ואחכ הונבטה- הסבר ב'תפריט החופשי'- נספחים)
כוס אורז מלא מוכן(הכנה- בישול במים עם מלח לכ40 דק)
תבלינים: שמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, לימון סחוט טרי


הכנה:
לקצוץ את כל הירקות, להוסיף את האורז שעועית המש המונבטת- לפי מצב הרעב, לתבלן מלח, לימון, פלפל

 

5. ירקות מוקפצים עם אטריות קמח מלא+טופו/ גאיה פינקל


רכיבים:
חצי כרוב לבן
בצל
נבטים
פלפל אדום ופלפל צהוב
גזר
אטריות קמח מלא(או קוסמין)
טופו אורגני מועשר בסידן
רוטב סויה תמרי
2 שיני שום
כפית גינגר קצוץ
כפית דבש
כף שמן קוקוס
צילי חריף
קצת מים


הכנה:
לקצוץ את הבצל, הפלפלים והגזר לרצועות
לחתוך את הטופו לקוביות- ולהשרות ברוטב סויה
להקפיץ את הבצל על האש עם מעט שמן קוקוס, להוסיף אחרי 2-3 דקות את הפלפלים והגזר אחרי 2-3 דקות להוסיף שום, כרוב טופו ותבלינים, שהתערובת מוקפצת ומרוככת קצת- עוד 3-4 דקות להוסיף את הנבטים ולסגור את המכסה.
*לשחק עם התבלינים עד לקבלת הטעם הרצוי.
להגשה- ניתן לשים את הפסטה בצלחת ועליה לשים את התבשיל- לפי הכמות הרצוייה ואפשר להוסיף את הפסטה לווק לערבב הכל יחד ואז לשים את הכמות הרצוייה.

 

6. נזיד בטטות ושעועית אדומה/ לקוח מחמדה גלעד


רכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
1 שן שום גדולה, קצוצה דק או כתושה במועך שום
3-4 בטטות (בסביבות 700-800 גרם) חתוכות לקוביות די קטנות (2 ס"מ על 2 ס"מ)
כוס וחצי של שעועית אדומה שהייתה מושרת במים לילה (אפשר גם שעועית לבנה שרויה)
כוס וחצי מרק
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות
חצי כוס מים
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות כמו לסלט (לחילופין, אפשר להשתמש בקופסה של קוביות עגבניות משומרות, 400 גרם, מסוננת מהנוזלים)

לגימור של התבשיל:
3 כפות חמאת בוטנים אורגנית
3 כפות שברי בוטנים טבעיים שקולפו ונקלו קלות במחבת יבשה
1 כוס מים או כוס מרק

 

אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר, רצוי טפלון, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים
מכסים את הסיר ומבשלים כ - 5 דקות על אש בינונית, עד שקיפות
מוסיפים את קוביות הבטטה, השעועית, קוביות הפלפל, העגבניות , הנוזלים והתבלינים - בעצם כל המרכיבים מלבד שלושת האחרונים - חמאת הבוטנים ושברי הבוטנים וכוס הנוזלים.

מביאים הכל לרתיחה ומבשלים כחמש דקות
מעבירים את הסיר לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות (או לסיר לבישול איטי)
כעבור 20 רגע מנמיכים את חום התנור לחום של שבת, (כמו לחמין 120 מעלות בערך) ושוכחים מהסיר למשך כמה שעות טובות, עדיף לילה שלם

לפני ההגשה - שמים את חמאת הבוטנים בכלי קטן, מדללים אותה בכוס מים או כוס מרק (אפשר מאבקה) ומערבבים היטב
שופכים לתוך סיר הנזיד ומערבבים בעדינות
זורים מלמעלה את שברי הבוטנים הקלויים

נהוג להגיש את הנזיד הזה עם רבעים של לימון או ליים, יש האוהבים לסחוט אותם מעל לנזיד. החליטו לפי טעמכם.

 

7. מרק כתומים/ גאיה פינקל


רכיבים:
כף שמן קוקוס
בצל בינוני-גדול
3 שיני שום
בטטה
כוס וחצי קוביות דלעת
דלורית- שליש
2 גזרים
כוס עדשים כתומות שטופות
5-6 כוסות מים
שליש כפית אגוז מוסקט, כפית מלח, חצי כפית פלפל, שליש כפית זנגביל


הכנה:
לקצוץ את הבצל, השום ושאר הירקות
לחמם את שמן הקוקוס ולטגן בו את הבצל ואחרי כמה דק שהזהיב להוסיף את השום.
להוסיף את שאר הירקות ומים עד לכיסוי מלא. להוסיף תבלינים.
לכסות להביא לרתיחה, להנמיך את האש
כאשר בערך אחרי40 דקות הרכיבים מתרככים, מכבים את האש, וטוחנים במקל(מעבד מזון ידני)
ניתן להוסיף כוס חלב קוקוס לטעם או כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
*בקיץ ניתן לאכול את המרק קר, המרק מכיל פחמימות וקטניה ולכן הוא ארוחה מלאה.

 

8. תבשיל אורז אפונה וירקות בתיבול הודי


כוס אורז בסמטי מלא
חצי כוס אפונה סנפרוסט
1 גזר- מגורר
פטריות 5-6- קצוצות
רבע כרובית גדולה- שטופה וחתוכה לפלחים קטנים
כף שמן קוקוס
תבלינים- כפית קארי, חצי כפית זרעי כוסברה, זרעי כמון חצי כפית , כפית מלח אטלנטי גס, פלפל, חצי כפית כורכום, חלב קוקוס- 400 מל(לא חובה)
2 ורבע כוסות מים רותחים


הכנה:
לחמם שמן קוקוס בסיר להוסיף תבלינים, לקלות דקה, להוסיף את הירקות והאורז, לערבב, להוסיף 2 ורבע כוסות מים רותחים, לחכות לרתיחה, שרותח להנמיך את האש, לבשל עד שמוכן- בערך 15 דק.

 

9. המבורגר עדשים ופטריות/ שושי שטינוביץ
אפשר להחליף במנגולד
 
מצרכים:
 
2/3 כוס עדשים ירוקות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות או חבילת עלי מנגולד, שטופים וקצוצים
1 גזר גדול מקולף ומגורר
4 ביצים
3 בצלים סגולים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 כפות אבקת בצל מיובש
1 כוס נבט שיבולת שועל
1 פרוסה לחם מקמח מחיטה מלאה, יבש, שרוי במים וסחוט
מלח
פלפל שחור 
 
אופן הכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות
2. מסננים ושומרים בצד
3. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים כדקה
4. מקפיצים את הפטריות או את עלי המנגולד בכפית שמן זית מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים.
5. שוברים את הביצים וטורפים בקערה
6. מערבבים את כל החומרים יחד
7. נותנים למסה לנוח כשעה
8. יוצרים קציצות עגולות וצולים על הגריל או על מחבת עם מעט שמן עד להזהבה

 

10. בורגול עם עדשים שחורות / שושי שטינוביץ

 

רכיבים:
2 כוסות בורגול בינוני
1 בצל בינוני
1 כפית שמן
;1/2 כפית פלפל שחור
מים לפי הצורך
1 כף שטוחה מאד מלח
כוס עדשים שחורות מבושלות במים רותחים ומלח

 

אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומטגנים בסיר נמוך עם כפית שמן.  תוך כדי טיגון מזרזפים מעט מים כדי למנוע חריכה.  כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הבורגול וקולים מעט עם הבצל.  מוסיפים מלח ופלפל שחור.  מכסים במים ועוד 1 ס"מ.  מביאים לרתיחה ומבשלים עד שרוב המים נספגים.  מכסים.  ומניחים מכוסה לכמה דקות. מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים.

 

11. שעועית מוקפצת בנוסח אסיאתי/ מתכון של שושי שטינוביץ


חומרים:
1 חבילה שעועית ירוקה (800 גר')
1 כפית שמן
3 כפות סויה
3 כפות חומץ טבעי
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף ג'ינג'ר טרי, כתוש
4 שיני שום טרי, קצוצות דק
1 כף כוסברה טחונה


הכנה:
במחבת מטגנים שום קצוץ עם כפית שמן.  מוסיפים סויה, חומץ, ג'ינג'ר ותבלינים.  מצמצמים כמעט עד ייבוש.  מוסיפים שעועית ומקפיצים עד התרככות.  מגישים חם.


12. ירקות אנטיפסטי בתנור / אתר סטיפס
אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו..

 

רכיבים:
בטטות פרוסות דק
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
פטריות שלמות או חצויות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים שלמים
גמבות שלמות
סלק- חתוך לרבעים או שמיניות
ברוקולי- פלחים
שום עם קליפתו
עגבניות שרי
אספרגוס
רוזמרין
טימין
שמן זית
מלח גס אטלנטי
פלפל שחור

 

אופן ההכנה:
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.
3. קחו קערה גדולה שימו בפנים את הירקות (פרט לסלק), צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.וערבבו עם הידים. אם שופכים שמן לתבנית- בד"כ שופכים הרבה יותר.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
כמה הערות:
- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.
- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.
- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן
- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק
- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

 

13. כוסמת עם עלי סלק וטופו

 

רכיבים:

400 גרם (2 כוסות קטנות) כוסמת   
3 כפות שמן קוקוס   
בצל 1 גדול קצוץ לקוביות של סנטימטר  
10 עלי סלק (מנגולד) קצוצים לרצועות ברוחב סנטימטר   
800 גרם (4 כוסות קטנות)  
טופו- חבילה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ/1 ס"מ מושרים ברוטב סויה
מים רותחים   
3 שיני שום גדולות, טריות וקצוצות   
2 כפיות מחוקות מלח   
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה   
1/2 כפית שטוחה כמון   
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס   

 

הכנה:
1. שוטפים את הכוסמת במים קרים ומסננים.   

2. בסיר בינוני מטגנים את השמן עם הבצל ואת רצועות המנגולד.   

3. כשהבצל מזהיב טיפה, מוסיפים לסיר את הכוסמת, המים הרותחים, הטופו, השום והתבלינים.   

4. מרתיחים הכול רק דקה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מכבים את האש.   

5. משאירים מכוסה עוד 10 דקות   


14. קציצות עדשים כתומות- טבעוניות: (לקוח מהאתר  מתכונים טבעוניים לחיים שמחים) רכיבים(ל20 קציצות)

 

רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
5 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול
2 כרשות
2 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה מקולף
צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית סומאק
1 כף סויה
5 כפות פירורי לחם מלא(בערך)


הכנה:
1. שוטפים את העדשים היטב ושמים בסיר עם 5 כוסות מים, מבשלים עם מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים לזה להתקרר בקערת זכוכית.
2. מטגנים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים לעדשים.
3. חותכים את הכרשות לפרוסות ושוטפים.
4. מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות שמים בסיר עם מים חמים ומבשלים את הכרשות ותפוח האדמה עד להתרככות. מסננים וסוחטים היטב. מוערכים את התפוא והכרשות למחית. מוסיפים למחית את הפטרוזיליה, הכוסברה ותבלינים. מוסיפים את המחית לעדשים. מערבבים את התערובת. אם התערובת נוזלית  יש להוסיף את פירורי הלחם. התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית.
5. משמנים תבנית לתנור, מכינים עליה את הקציצות, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, לכ 40 דקות.


15. קינואה עגבניות מיובשות ופלפלים / אביגיל ביסר (על השולחן)(עם שינויים קלים)


רכיבים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 פלפל צהוב, 1 פלפל אדום
4 כפות זיתים שחורים
8 עגבניות מיובשות
4 כפות בזיליקום קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
2 כפות חומץ בין יין
מלח אטלנטי גס ופלפל שחור


הכנה:
1. שוטפים היטב את הקינואה ושמים אותה בסיר עם המים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. בחמש הדקות האחרונות שמים נייר מגבת בין הסיר למכסה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד עשר דקות.
2. בינתיים קולים את הפלפלים בגריל /תנור עד שישחירו מכל צדדיהם וקולפים את הקליפה- פורסים לפרוסות דקות.
3. מגלענים את הזיתים, קוצצים גס ופורסים את העגבניות לרצועות. שמים את כל החומרים בקערה גדלה. מערבבים ומתקנים תיבול ומצננים מספר שעות לפני הגשה.

 

16. אטריות אורז חלב קוקוס אפונה וירקות/ גאיה פינקל


רכיבים:
גזר- קוביות קטנות
בצל בינוני- קצוץ
פלפל צהוב- קצוץ לקוביות קטנות
פלפל אדום -קצוץ לקוביות קטנות
כוס אפונה 
שקית אטריות אורז
כפית שמן קוקוס
רוטב סויה תמרי
חלב קוקוס- קופסה
קופסה קטנה רסק עגבניות
2-3 שיני שום קצוצים


הכנה:
1. לשים את אטריות האורז במים רותחים לכמה דקות ולהוציא ולסנן את המים(ע"פ הכתוב על האריזה), לשים בצד.
2. לחמם את שמן הקוקוס במחבת גדולה/ווק. להוסיף בצל. שמשחים להוסיף את השום, גזר ופלפלים לטגן כ 5 דקות ולערבב עם עוד טיפה של מים(2 כפות)
3. להוסיף אפונה, רסק עגבניות, חלב קוקוס, רוטב סויה, צילי חריף- לערבב על אש בינונית עד שמסמיך קצת. לכבות את האש.
4. להוסיף את אטריות האורז לערבב.

 

 

17. סלט כרוב וגרגירי נחלים/ מתכון של עופר שף

 

חומרים:
1 ראש כרוב חתוך ופרוס דק
1 חבילה גרגירי נחלים
1 כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:
לחתוך ולפרוס את הכרוב.

להניח בקערה עם כף מלח ולעסות מעט בעזרת הידיים עד לריכוך קל של הכרוב.

להוסיף את כל החומרים ולערבב.


18. בלינצס מקמח קוסמין מלא עם גבינת עיזים

 

רכיבים:
3 ביצים אורגניות
3 כפות סוכר קנים
 כוס קמח מלא/קוסמין מלא (או חצי מלא וחצי קמח רגיל)
כוס חלב סויה/חלב שקדים
שליש כוס סודה

שמן קוקוס לטיגון
מחבת, כף למרק(מצקת)
 לבלילה: קופסת גבינת עיזים 5%, חופן צימוקים קצוצים(אפשר כל פרי יבש קצוץ קטן כמו תמרים/תאנים) , חצי כפית קינמון

 

הכנה:
1. לקחת קערה גדולה, לשבור פנימה 3 ביצים אורגניות לטרוף במיקסר או באופן ידני
2. להוסיף בהדרגה 3 כפות סוכר קנים
3. בשלב הבא להוסיף בהדרגה קצת מהקמח וקצת מהחלב ולערבב כל הזמן במקביל עד ליצירת בלילה אחידה נוזלית, להוסיף שליש כוס ספרייט
4. לחמם מחבת ולשים קצת משמן הקוקוס, לקחת מצקת למלא בתערובת ולשפוך שכבה דקה ואחידה על המחבת, אחרי דקה שתיים בערך אפשר להפוך.( כשמשחים מעט). להעביר את הבלינצסים המוכנים לצלחת. לחזור על הפעולה עד גמר התערובת.
5. הכנת בלילה: קופסת גבינת עיזים, הצימוקים והקינמון לערבב הכל ביחד.
6. לקחת בלינצס לשים כף גדושה של בלילה באמצע, לגלגל ומוכן. להכין לפי כמה שרוצים לאכול – בתיאבון.

 

19.פנקייקס שיבולת שועל / מאיה נשיא


רכיבים:
כוס שיבולת שועל
חצי כוס קמח קוסמין
1 ביצה
חצי כפית אבקת אפיה
מייפל טבעי- 4כפות
מים או חלב אורז- לפי העין


הכנה:
לערבב את כל הרכיבים יחד שתצא עיסה לא נוזלית לא סמיכה מידי
לחמם מחבת, לשים מעט שמן קוקוס- ולהכין פנקייקים קטנים.
ניתן למרוח עליהם מייפל/טחינה/גבינת עיזים או כל דבר אחר.

 

20. עוגיות קווקאר/ שגית ביבי (עם שינויים קטנים שלי)


רכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל דקה
חצי כוס קוקוס טחון/שוקולד ציפס או רבע ורבע
כוס סוכר קנים
2 כוסות קמח (רצוי קוסמין או חצי רגיל וחצי מלא)
שקית אבקת אפיה
חצי כוס מים
200 גרם חמאה רכה


הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים(בלי מים), בהדרגה מוסיפים את המים בערך חצי כוס
2. מקבלים בצק רך
3. שמים במקרר לשעתיים
4. להוציא לגלגל לכדורים קטנים
5. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות את הכדורים  כ8-12 דקות גג.
6. שמתקרר שמים בקופסה אטומה לשמירה על הטריות, בתיאבון

 

21. עיגולי תמרים אגוזים וקוקוס/ האחים גיל

 

רכיבים:
15 תמרי מגהול גדולים מגולענים
כוס אגוזי מלך
אבקת פתיתי קוקוס


הכנה:
1. להשרות את האגוזים לשעתיים, לסנן את המים, לשים בשקית נילון, ולתת מכות עם מערוך(גם מוציא את העצבים), לשבור לחתיכות קטנות.
2. לשים בקערה את התמרים ולמעוך בידים כמו בצק, להוסיף את האגוזים ולערבב יחד עד ליצירת עיסה חלקה אחידה.
3. ליצור מהבצק נחש ארוך ואחיד. לפזר מעליו ומכל צדדיו את פתיתי הקוקוס- ככה לא ידבק לידים. לשים במקרר/במקפיא לשעתיים.
4. להוציא לחתוך לעיגולים אחידים ברוחב של חצי סנטימטר. ובתיאבון.

 

22. חומוס עדשים כתומות ודלורית/ מתכון של ליה שומרון פינדר

 

רכיבים
• 1 כוס עדשים כתומות
• 1 כוס דלורית, נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
• 2 שיני שום
• 3 כוסות מים
• 1/2 כפית כמון טחון, טרי
• 2/3 כוס טחינה
• 1 כפית מלח או לפי הטעם


 אופן ההכנה
• שוטפים את העדשים, שמים בסיר קטן עדשים ואת כל החומרים.
• מביאים לרתיחה, מכסים,  מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות
• עד שהעדשים והדלורית רכות לגמרי.
• מסננים ושומרים את המים.  טוחנים במעבד מזון או בלנדר, שמים בקערה,
• מוסיפים טחינה, טועמים ומתקנים תיבול.  אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף
• ממי הבישול.
• מעולה למריחה על לחם, לסנדויצ'ים לבית הספר, לארוחה קלה ומה לא.

 

23. מרק עגבניות עם טופו/ מתכון של שושי שטינוביץ


רכיבים
• 750 גר' עגבניות טריות, אדמות ובשלות, קלופות
• 100 גר' עגבניות מיובשות
• 6 שיני שום
• 2 גזרים טריים, בינוניים
• 1 בצל בינוני
• 3 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה
• פלפל ומלח לפי הטעם
• 1 כפי שמן
• 200 גר' טופו אורגני מועשר בסידן


אופן ההכנה:
• קוצצים בצל ומטגנים עם כפית שמן. תוך כדי טיגן
• מזרזפים מעט מים למניעת חריכה.
• מוסיפים פפריקה ומטגנים קלות, מוסיפים עגבניות
• קלופות וקצוצות וממשיכים לטגן.  מוסיפים עגבניות
• מיובשות קצוצות, גזר חתוך לטבעות, מכסים במים
• ומבשלים מכוסה במשך 15 דקות.
• מוסיפים טופו ומבשלים עוד 5 דקות.
• מרסקים את המרק בבלנדר, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.  מגישים חם

 


24. מרק עדשים ירוקות-

 

רכיבים:

500 גרם עדשים ירוקות- מושרות 6 שעות או לילה
1 בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
3 גזר חתוכים דק

3-4 סלרי עלים –גבעולים קצוצים לקוביות
0.25 כוס פטרוזיליה או כוסברה
מלח
פלפל
כמון 2-4 כפות
שמן זית 2-4 כפות
2 ליטר מים


אופן הכנה:
מחממים שמן זית במחבת מוסיפים בצל, וגזר ומאדים לשקיפות  מוסיפים שום ומערבבים
מוסיפים עדשים סלרי, פטרוזילה או כוסברה
מערבבים ומוסיפים כ 2 ליטר מים רותחים מלח פלפל וכמון, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה

 

25. דאל עדשים כתומות

 

רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
400 מל חלב קוקוס
1 בצל פרוס
4 שיני שום
1 כף ג'יניגר מגורר
2 כפות כורכום
1 כף מלח ים
4 כפות כוסברה טרייה

 

אופן הכנה: לשים הכל בסיר על להבה בינונית ל30 דק
לאכול עם אורז/ברוקולי מאודה

 

26. סלט סלק וגזר ועדשים שחורות מונבטות מרענן

 

רכיבים: סלק גדול מגורר עבה

2 גזרים גדולים מגוררים עבה

כוס עדשים שחורות מונבטות

2 כפות גרעיני חמניה

שליש כוס חמוציות/צימוקים

2 עלי שורש סלרי קצוצים דק

4 ענפים של עלי כוסברה או פטרוזיליה

 

לרוטב:

מיץ לימון, כף שמן זית, מלח פלפל, כפית סילאן

לערבב ולאכול:)

 

27. סלט ירקו עם אצות וואקמה ואבוקדו

 

רכיבים:

2 כפות אצות וואקמה- מושרים בחצי כוס מים

מלפפון חתוך לרצועות דקות

2 כוסות עלים ירוקים(פזטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)קצוצים

אבוקדו שלם גודל בינוני- חתוך לקוביות בינוניות

מיץ מלימון שלם

שמן זית- כפית

כפית סויה תמרי

כפית זרעי שומשום

מלח, פלפל

 

אחרי שהאצות מתרככות, צריכות השרייה של כמה דקות, סוחטים מהן את המים ומוסיפים לשאר המרכיבים, בתיאבון:)