מי אני?

ליווי אישי לאיזון אכילה רגשית

נעים להכיר

גאיה פינקל. מטפלת לאיזון אכילה רגשית ותזונאית קלינית הוליסטית. מרצה במכללת תלתן לרפואה משלימה. מנחת קבוצות וייעוצים אישיים.

דיאטנית קלינית B.Sc מטעם הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. מטפלת ומלווה אנשים כ17 שנה בתחום התזונה, הנפש והרוח.

מפתחת שיטת "שלמה כמו שאת", שיטה שמאגדת ידע תזונתי וכלים אפקטיביים מעולם הגוף, נפש ותודעה לאיזון האכילה הרגשית והמשקל.

רקע אישי

למקצוע הגעתי לאחר ששנות ההתבגרות שלי עברו עלי בתחושה שאני בעודף משקל ובתסכול תמידי מהמראה שלי ומאופן האכילה שלי. הרגשתי חסרת שליטה מול האוכל והייתי מלאה ברגשות אשם. העיסוק במשקל ובאכילה גזל זמן רב, גרם להערכה עצמית נמוכה. האמנתי שאם ארד במשקל אראה יותר טוב וחיי ישתפרו. 

בסיום לימודי התואר הראשון בתזונה הבנתי שידע זה לא העניין. ויש צורך בטיפול אחר. שאינו ממוקד במה וכמה לאכול. האוכל והאכילה הם רק סימפטום למה שקורה לנו בפנים. התחלתי מסע של התפתחות אישית. הייתי בO.A אכלני יתר אנונימים, אצל איילת קלטר שלימדה את דיאלוג האכילה, בגישת הנון דיאט, למדתי להקשיב לגוף, המשכתי למיינדפולנס, תרגלתי ויפאסנות רבות, השתלמתי בשיטת העבודה של בייירון קייטי, תטא הילינג, התמקדות, תקשורת מקרבת…

לאט לאט למדתי להקשיב ולכבד את הגוף שלי, להתקרב אלי עוד, להקשיב ולתת מקום לרגשות שלי, לצרכים שלי, לאהוב את מה שיש, האכילה הרגשית נרגעה, חווית בחירה מול האוכל גדלה, המשקל התייצב, התחלתי להרגיש יותר ויותר טוב עם עצמי. אני רואה את עצמי כמורה ותלמידה בדרך. אוהבת לחקור ולהתפתח ללמוד כל הזמן עוד. 

חופש מאוכל וחופש בכלל

באכילה נורמלית אנחנו אוכלים כפי צורכנו. אלה כוללים בתוכם גם את הצד הרגשי והמנטלי ולא רק את הגופני. ואז נרגע הקונפליקט הפנימי ונוצר שלום. 
ואולי באופן מפתיע כשיש לנו חופש אמיתי פנימי לאכול איך שאנחנו רוצים, מה וכמה שאנחנו רוצים נגלה שע"פ רוב נבחר לאכול בצורה שתהיה נעימה ומכבדת לגוף היקר והאהוב שלנו. 

ממקום של קבלה, הקשבה וחיבור לגוף ניתן לממש ולהגשים את עצמנו בכל הרבדים. ולהיות מחוברים לאיכויות של אהבה, שמחה, חופש. זו השליחות שלי. עבודת התפתחות והגשמה דרך אכילה מודעת.

רזומה מקצועי

חופש פנימי, אהבה וקבלה הם שמובילים אותנו לאיזון להנאה ולהגשמת עצמנו בכל התחומים. ריפוי שורש ה"בעיה" – הוא שינוי שישאר.

  • דיאטנית קלינית B.Sc nutr מטעם האוניברסיטה העברית, רחובות. החל משנת 2004
  • בוגרת סטאז' (הכשרה מעשית) בתזונה קלינית בבית החולים תל השומר.
  • קליניקה פרטית החל משנת 2007
  • דיאטנית ילדים ותינוקות בקופ"ח כללית- 7 שנים, דיאטנית למבוגרים בקופ"ח מאוחדת- 8 שנים
  • דיאטנית במחלקת רגל סוכרתית בבי"ח וולפסון- 3 שנים.
  • העברתי הרצאות וסדנאות במצפה אלומות – מרכז לניקוי רעלים
  • עסקתי ביעוץ לתוספי תזונה, וצמחי מרפא בחברת GNC , וברשת סופר פארם-כיועצת טבע לתוספי התזונה.
  • דיאטנית ברשת סטודיו סי- לנשים צעירות בריאות.
  • דיאטנית בבית חולים שיקומי גריאטרי בתל השומר- "בית בלב"
  • ניהלת 2 פורומים באינטרנט. 4seniour- לגיל השלישי, ותזונת ספורט בתפוז.

הכשרות וקורסים נוספים:

  • Nutrition Therapy- משפת הדיאטה לשפת האכילה האינטואיטיבית,
    "הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה ובעיות אכילה" אונברסיטת ת"א- לימודי חוץ- איילת קלטר
  • "הנחיית קבוצות" מטעם אוניברסיטת ת"א
  • קורס בסיסי בהתמקדות – Focusing, קורס למטפלים בהתמקדות, הדרכה מתקדמת בהתמקדות, קבוצת סופרוויזון
  • קורס 'שיטת העבודה'- ביירון קייטי- מרכז פתח למחשבה- אריק וורד פלד
  • קורס "תקשורת מקרבת" (ארנינה קשתן, הדס אליישיב, יורם מוסנזון)
  • קורס תטא הילינג מתחילים, מתקדמים, הכשרת מטפלים ארוכה.
  • קורס הילינג
  • קורס MBSR- מיינדפולנס
  • מורה ליוגה אינטגרטיבית בבי"ס של ציפי נגב
  • קורס לטיפול ואבחון אכילה רגשית למטפלים- מיטל גבע אוחיון