הרגלים ואיך הם נוצרים

עד היום הייתי רגילה לשטוף פירות וירקות 🍏🥒🍅במים עם סבון.
סבון כלים רגיל או אקלוגי עם סקוטש. אני ממש מקרצפת את הירק עם הסקוטש, כדי להוריד ממנו את הלכלוך שנדבק בו אם זה מגע ידי אדם, שאריות חול או הדברה.
 
מה שמעניין זה לא העלתי על דעתי שזה לא נכון.
 
כמו כל דבר שאנחנו עושים או שומעים מגיל ינקות- אנחנו מפנימים פנימה כאמת.
גם התנהגויות של איך לחתוך את הירקות, איך מתקלחים, איך לתפקד בלחץ, ממש על כמעט כל דבר יש לנו כבר איזה הרגל שהולך איתנו שנים.
 
לפעמים אנחנו מגלים שיש לנו אמונות מגבילות ממש לא נכונות כמו למשל :"אני לא שווה כלום", אני דפוקה", אני לא מספיק" וזה פשוט כי פעם אמרו לנו את זה- ובתור ילדים קטנים לא עצרנו לשאול. והיינו תמימים ומתוקים- והאמנו.
 
 
לאחרונה אמרה לי מישהי שדווקא בדיוק הפוך- שלשטוף ירקות עם סבון זה יותר מסוכן ופחות בריא.
החלטתי לבדוק האם יש אמת בדבריה.
ומסתבר…. שהיא צודקת.🤓
אז אני שנים שוטפת עם סבון ואני עדין בריאה תודה לאל- אבל מרגש אותי לעשות שינוי…
 

למה עדיף לא לשטוף עם סבון-

הסיבה לכך היא שירקות ופירות הם בעלי מבנה נקבובי (פורוזי), מה שמאפשר לחומרי ניקוי להיספג לתוך הרקמות שלהם, גם לאחר שטיפה יסודית. שאריות אלו עלולות להזיק לבריאות בעת צריכת הירקות.
לכן לא מומלץ לשטוף לא במים עם סבון רגיל ולא עם סבון אקולוגי בשני מצבים אלה נשארים חומרים כימים מזיקים על הירק.
 
יחד עם זאת כשאנחנו שוטפים רק במים, חלק מחומרי ההדברה הם דביקים ולא ירדו באופן מלא.
 

האלטרנטיבה המומלצת:

לצורך הסרת חומרי הדברה בצורה יעילה ובטוחה, מומלץ לפעול כך:
השריית הירקות בתמיסת מים וסודה לשתייה (נתרן ביקרבונט):
שימוש בסודה לשתייה הוא שיטה מוכחת מדעית כיעילה בהסרת חומרי הדברה.
 
כמובן שאת ההדברה שנכנסה כבר בתוך הפרי דרך המים אי אפשר להסיר אבל לפחות להסיר את עודפי ההדברה שנמצאים על הפרי/ירק מבחוץ.
 
 
מחקר של אוניברסיטת מסצ'וסטס (University of Massachusetts Amherst) מצא כי השרייה בתמיסה של 1% סודה לשתייה במשך 10-15 דקות הינה יעילה מאוד בהסרת שאריות חומרי הדברה.
 
 
 
עוד ממליצים כי לאחר השטיפה במים או בסודה לשתייה כדאי לייבש במגבת כדי להוריד לחות ולצמצם צמיחת חיידקים.
 
 
**כמובן שעדיף ירקות אורגנים על לא אורגנים למי שיכול/ה, וגם עליהם לפעמים יש מעט חומרי הדברה.
 
**לגבי שטיפה והשרייה בחומץ- זה אפשרי אבל פחות יעיל.
 
 
 
להכניס או להפסיק הרגל חדש זה לא תמיד קל. הכי נוח לנו זה לעשות את מה שעשינו תמיד.
זה חוסך לנו  אנרגיה. כל שינוי דורש מאמץ מנטלי.
 
 
שינויים הם אפשריים, שלב ראשון כדאי להבין אם יש לנו משהו חשוב שהיינו רוצים שישתנה- ואם כן כדאי לנסח לנו משימה ממש קטנה שנראית לנו אפשרית ופשוטה, ולהתחיל משם.
 
 
בהצלחה,
אני מאמינה בנו
לפעמים צריך גם קצת עזרה מוזמנים ליצור קשר להתייעץ איתי
 
 

הכנתי הרצאה מרתקת על יצירת הרגלים טובים לאורך זמן
איך להצליח לייצר הרגלים חדשים ולצאת מאזור הנוחות בקלות
למה אזור הנוחות לא באמת נוח לנו,
מה מעכב אותנו לעשות שינוי – ואיך להתמודד עם כל מעכב
איך לבחון את עצמנו מה נרצה לשנות- כלי פרטי ומדהים למיפוי מואבחון הרגלי האכילה
הרצאה שיש בה ממש כלים פרקטיים ליצירת תנועה.

כל הפרטים על ההרצאה כאן

 

דילוג לתוכן