רכיבים:

1 כוס קינואה מבושלת
2 כוסות מים
1 כוס עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה /שמיר /נענע /עלי בייבי /כוסברה)
3 כפות חמוציות ללא סוכר
חופן גדול בזיליקום קצוץ
2 כפות צנוברים
2 כפות אגוזי מלך שבורים
4 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
2 שיני שום כתוש
1 כף חומץ בין יין
מלח אטלנטי גס ופלפל שחור

הכנה:

1. שוטפים היטב את הקינואה(עדיף להשרות ערב לפני) ושמים אותה בסיר עם המים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. בחמש הדקות האחרונות שמים נייר מגבת בין הסיר למכסה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד עשר דקות.
2. בינתיים קוצצים את הירוקים.
3. שוברים את אוגזי המלך. שמים את כל שאר החומרים בקערה גדלה. מערבבים ומתקנים תיבול ומצננים מספר שעות לפני הגשה.