בכל שאלה: 052-6135807

 

 

מתכון של ליה שומרון פינדר

רכיבים:
• 1 כוס עדשים כתומות
• 1 כוס דלורית, נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
• 2 שיני שום
• 3 כוסות מים
• 1/2 כפית כמון טחון, טרי
• 2/3 כוס טחינה
• 1 כפית מלח או לפי הטעם


 אופן ההכנה:
• שוטפים את העדשים, שמים בסיר קטן עדשים ואת כל החומרים.
• מביאים לרתיחה, מכסים,  מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות
• עד שהעדשים והדלורית רכות לגמרי.
• מסננים ושומרים את המים.  טוחנים במעבד מזון או בלנדר, שמים בקערה,
• מוסיפים טחינה, טועמים ומתקנים תיבול.  אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף
• ממי הבישול.


• מעולה למריחה על לחם, לסנדויצ'ים לבית הספר, לארוחה קלה ומה לא.