ניהול זמן לקוי יכול להיות גורם משמעותי שמייצר את האכילה הרגשית שלך

ניהול זמן הוא תהליך של תכנון והפעלת שליטה מודעת על זמן שהוקדש לפעילויות ספציפיות ונועד במיוחד להגברת היעילות והפרודוקטיביות. דבר זה כרוך בהתמודדות עם דרישות שונות ביחס לכל אדם. שימוש יעיל בזמן מעניק לאדם את האפשרות לארגן ולהשקיע את זמנו בהתאם לרצונו.

כאשר ניהול הזמן שלנו לקוי, המון דברים שאנחנו רוצים לא יקרו. בין היתר ניהול זמן לקוי משפיע גם על אכילה רגשית ואכילה עודפת.

כשלא ננהל את הזמן שלנו -לא נתכנן את הארוחות שלנו, להכין אותן או לאכול בצורה נכונה, אנו נמשיך להסתמך על מזון מהיר ולא בריא.
ננשנש במשך היום – לא נשבע- ואז ננשנש עוד
בדרך כלל הנשנושים יותר עתירי קלוריות, פחות בריאים ופחות משביעים ואז נאכל מהם עוד ועוד.

בנוסף, כשהזמן שלנו אינו מנוהל כהלכה- מתבזבזות לנו המון אנרגיה על הלקאה עצמית ותסכול- וכאשר אנחנו מתוסכלים- נלך לאכול משהו כדי להרגיע את עצמנו:)
אנשים שאוכלים יותר מידי – ואז נהיים עייפים- וזה פוגע בתפקוד

 

למי יש נטייה לא לנהל את הזמן שלו כהלכה?

*אנשים הפרעות קשב/אימפולסיבים
*אנשים עייפים בגלל כל מיני סיבות- אולי בעיות שינה או אנמיה
*אנשים שסובלים ממצבי רוח
*אנשים בעומס מאוד גדול ושלוקחים על עצמם יותר מידי מחויבות וקשה להם לוותר על חלק מהמחויבויות(פומו)
*אנשים מרצים- שקשה להם להגיד "לא"- וכך נסחפים עם כל טלפון או משימה
*אנשים שלא יצרו לעצמם תוכנית מסודרת ולכן מתנהלים באופן יותר תגובתי- אולי יותר עצמאים שבונים להם לוז לבד
*מי שלא אוהב לבשל וגם חושב שעיסוק באוכל זה בזבוז של זמן
* אנשים שיש להם קושי במיקוד קושי בבחירה, "עכשיו אני על זה וזהו!!!"

אי לכך ובהתאם לזו, כדאי לנו אם נרצה להצליח לתמוך בבריאות שלנו, באורח חיים שיעה לנו טוב לטווח ארוך
לנסות לתכנן את הזמן שלנו בצורה הכי יעילה ככל האפשר, כך שנוכל להכין את הארוחות שלנו ולאכול בצורה בריאה.

שלושה טיפים לניהול זמן :

1. לקום בבוקר באופן רגוע ולקחת כמה נשימות- לעשות מדיטציה. בין 5-30 דקות. השקטת תנועות התודעה מביא שקט לגוף וגורם לנו להיות יותר בפוקוס אח"כ לעוד כמה שעות גם יכול לנטרל במידה מסוימת הפרעות קשב וריכוז.
2. לעשות תכנון של היום- המשימות החשובות- ולפנות זמן לארוחות העיקריות. בין כל האבנים הגדולות שאתם מכניסים, הפגישות החשובות, תפנו את חלונות הזמן להכנת האוכל+ זמן אכילה. כאשר אין את הזמן הזה נאכל ליד המחשב או בנסיעה או גרוע מכך נדלג על הארוחה.
3. לכתוב לעצמכם מתי אתם מבשלים, מתי קונים אוכל הביתה. את זה כדאי להכניס ליומן. ברגע שחלון זמן ביומן סגור- יש הרבה יותר סיכוי שתדאגו לעצמכם. כמובן שניתן להאציל סמכויות אם יש על מי. ויחד עם זאת האחריות היא שלכם על הבריאות שלכם.

תהליך הליווי של שחרור מאכילה רגשית ויצירת מערכת יחסים של שלום עם האוכל, הוא תהליך הוליסטי הכולל בתוכו פתרון של כל מיני מהמורות שיאנו יכולים להתקל בהם בדרכנו לאיזון האכילה. כיוון שהכל קשור להכל. הגוף הנפש והרוח.

 

התהליך כולל בתוכו בין היתר:

* ניהול זמן אפקטיבי- תכנון מדויק עם כמה שפחות מאמץ
* הכנת אוכל מהירה ופשוטה. התנהלות נוחה. ידע בתזונה אפקטיבי וחשוב.
* לדעת לשים גבולות. להגיד "לא".
* לדעת לעצור. להרגיע את עצמנו. לנשום
* לטפל בעייפות באופן הוליסטי עם זה בבעיות של שינה /אנמיה
* לנרמל את המצבי רוח- דרך עבודה על מודעות, אמונות מגבילות חיבור לרגש וליכולת להרגיש
* לקבל את הגוף שלנו יותר בחמלה ואהבה
* לעשות שלום במערכת היחסים עם האוכל, ולהצליח לאכול במידה- למידה של אכילה מודעת, חיבור והקשבה לגוף

כאשר התהליך הוליסטי תוכלו להתקדם צעד צעד, וכמו בפאזל גדול לסדר את כל החלקים עד שתמונת חייכם הופכת שלמה

ומתפקדת כפי שאתם רוצים.

 

לאכול במידה מהכל ללא הימנעויות
להרגיש נפלא בגוף שלכם, לרדת במשקל באופן שפוי ולשמור על זה לכל החיים

❤️גאיה פינקל