קורס הדרכת הורים לטיפול בהשמנת ילדים

איך לעזור לילד שלך לרדת במשקל מבלי להרוס את מערכת היחסים

רוצה לדעת איך לגרום לילד שלך לאכול במידה?

רוצה לגדל ילד/ה בריאה עם בטחון עצמי?

רוצה לדעת איך להפסיק להיות ה"שוטר/ת"?

רוצה להיות מסוגל לסמוך על הילד שלך שיאכל במידה?

השמנת ילדים ובני נוער

במאה השנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשיעורי ההשמנה בקרב אוכלוסיית העולם המערבי. נכון לשנת 2017 אחד מכל שישה ילדים במדינות אירופה סובל מעודף משקל או מהשמנה. להשמנה השלכות נרחבות בטווח הקצר והן בטווח הארוך. השמנה היא גם בעיה אסתטית בעלת השלכות חברתיות בריאותיות ופסיכולוגיות.  בתקופה האחרונה בארץ, מאז הקורונה בעית ההשמנה של ילדים גברה. רוב ההורים מרגישים חוסר אונים אל מול התופעה ולא יודעים כיצד לעזור באופן שבאמת מיטיב.

חוסר יעילות בניסיון לעזור

ההורים מנסים בכל הדרכים שהם מכירים (הסברים, שכנועים, מניעת מזון, לחץ, כעס, הסברים, עקיצות, השוואה לאחים האחרים, הבטחת פרסים ועוד) לגרום לילדים לאכול פחות מתוך רצון להגן עליהם ולמנוע מהם סבל. הדרך הזאת לא עובדת ורק מייצרת יותר אכילה.

ברקע, חלק מההורים לא פתרו בעצמם את העינינים שלהם עם אוכל  ודיאטות ויש להם היסטוריה ארוכה עם דימוי גוף נמוך והם חוששים שהילד יסבול כמותם, חלקם לא יכולים להרגיש רגועים כשהילד אוכל..

הילדים מצד שני, לא מצליחים לעמוד 'במשימה' של לאכול אחרת. והם חווים את האכזבה והכעס של ההורים, רובם ירגישו  פחד ובושה לאכול כפי שרוצים וחלקם יתחילו לגנוב אוכל ויפסיקו לשתף את ההורים במה עובר עליהם. שני הצדדים ירגישו ריחוק ומתיחות. והילדים רק ימשיכו לאכול יותר.

כיצד מטפלים בהשמנת ילדים מבלי ליצור נזק?

באים לקבל עזרה מקצועית. בעזרת מפגשים אשיים או בלמידה קבוצתית.
בתאריך ה17.6 אני פותחת קורס אינטרנטי מקוון בזום, בו אתן לכם את הכלים להתמודדות עם נושא האוכל בבית. הגישה בטיפול בהשמנת ילדים ובני נוער מבוססת על הבנת חלוקת התפקידים בין ההורים לילדים. הבנה שיש דברים שאנחנו מתערבים ואחראיים אליהם ויש דברים שלא. זה מידע מאוד משחרר וחשוב. נעשה סדר ונבין מה עובד ומה לא עובד. איפה אנחנו צריכים להשקיע את המאמצים שלנו כהורים למה עלינו לדאוג, מה עלינו לארגן שיש לו השפעה חיובית, ולא פחות חשוב איפה המאמצים שלנו – מייצרים דווקא נזק.

ישנה חשיבות עצומה לשמירה על מערכת היחסים בין ההורים לילדים וההימנעות מלהכנס למאבקים ומריבות סביב שולחן האוכל.
קריאת הכיוון היא לאכול בריא ולהישאר בטווח השפוי. לשים מטרות ריאליות.  ולשמור על מערכת היחסים בין ההורים לילדים במקום בטוח. מערכת יחסים בטוחה היא עוגן הכרחי להתפתחות תקינה של הילד.
היא תאפשר ערך עצמי ודימוי עצמי חיובי שממנו הילד מצליח לרכוש הצלחות ומסוגלות בחייו הבוגרים. סביב זה יש לטפח אורח חיים בריא.

בקורס נלמד

  • חלוקת תפקידים בין הורים לילדים
  • מה הפעולות המטיבות שהורים יכולים לעשות ומה המזיקות
  • נלמד על איך לארגן את הבית ואת המטבח ושולחן האוכל
  • להבין מה חשוב להקפיד בתזונה של הילדים שיגרום להם ליותר שובע
  • איך ניתן לרתום את הילד לשיתוף פעולה ללא מאבק
  • נלמד לסמוך על הילד ולשחרר כדי שלא נהיה שוטרים
  • נלמד לתמוך בילד ולייצר לו חוויה של ביטחון עצמי ודימוי גוף חיובי

פרטים על הקורס

  • 4 מפגשי זום בני שעה עד שעה וחצי
  • מפגש מתנה לדיוקים של חצי שעה בעלות של 250 שח
  • תהיה קבוצת ווטאטפ למענה על שאלות
  • יחולקו דפי עבודה תומכים
  • הרוכשים יוכלו לקבל הנחה של 20% בפגישות הליווי איתי בקלינקה/בזום

    ההשקעה שלכם היא רק 980 ש"ח 

לנרשמים עד ה30.5 הנחה של 100 שח נוספים סהכ 880 שח

מה תקבלי בתהליך?

תייצרי אורח חיים בריא יותר בבית

תהי רגועה שאת/ה עושה הכי טוב שאפשר

תדעו מתי נכון להציב גבולות ומתי לשחרר

ילד בריא עם דימוי גוף ובטחון עצמי חיובי

תדעי איך לדבר עם הילדים על נושא האוכל והמשקל

תייצרי מערכת יחסים נעימה ובטוחה בבית

תדעו איך לייצר בילד מוטיבציה לשינוי

מי אני?

גאיה פינקל – מטפלת לאיזון אכילה רגשית ומלווה תהליכי התפתחות. אני בתחום הטיפול כ-18 שנה. 
דיאטנית קלינית B.Sc, מרצה במכללת תלתן לרפואה משלימה ומנחת קבוצות.

גדלתי כילדה שהרגישה שמנה, ולמדתי להתבייש ולהסתיר את הגוף שלי ולאכול בסתר. בבית היו עסוקים ברזון ובהשוואות ולמדתי שאני לא נראית טוב והייתי עסוקה שנים בלופים של דיכוי עצמי. עברתי תהליך של כעס, השלמה וריפוי מול חווית הילדות וההורים שעשו את ההכי טוב שלהם ובדרך יצא בדיוק הפוך. 

היום אני מרגישה שליחות לעזור להורים ולילדים להצליח להביא שיח בריא ומקדם שמעודד התנהלות בריאה בבית, יחד עם טיפוח מערכת יחסים אוהבת ורכה עם הילד/ה.  

למי מתאים הקורס לטיפול בהשמנת ילדים?

להורים שרוצים לתמוך בצורה בריאה ושפויה בילדים

להורים שמרגישים חוסר אונים מול האכילה של הילד/ה

להורים שמבינים שהם מודל חיקוי עבור הילדים שלהם

להורים שיש להם רצון ופניות כלשהי לעשות שינוי

להורים שרוצים ילד בריא עם ביטחון עצמי

 איך זה עובד?

בימי שני החל מה17.6.24 בשעה 20:00 נפגש למפגש זום בלייב.
סה"כ 4 מפגשים עוקבים אחת לשבוע. בין שעה לשעה וחצי. בסיום המפגשים תקבלו משימות לשינוי, משימת תצפית וקביעת מטרות לטיפול. נלמד ונבין מתי ואם יש לשלב את הילד בתהליך ואם כן באיזה צורה.

במקביל לקורס תפתח קבוצת וואטאפ לשאלות פעמים בשבוע לשעתיים. ותוכלו לקבל מענה וגם להוות קבוצת תמיכה אחת לשני. במהלך הקורס תוכלו לקבוע איתי מפגש של חצי שעה מתנה על מנת להעמיק את הטיפול הספציפי בילד שלכם. לפני המפגש תקבלו שאלון מקדים. ולפי הצורך ניתן גם לקבל ליווי אישי במקביל.

הנושאים בהם נדון במפגשים:

מהי הסיבה לעליה במשקל כפי שאתם, ההורים, רואים אותה? איך הילד מתמודד עם תסכול/מצוקה?
אילו רגשות מנהלים אתכם בדיאלוג מול הילד בנושא האוכל/ האכילה/ המשקל? נבחן ביחד את סדר היום המשפחתי ונחשוב אם נדרש שינוי ומהו. איך לחזק את היכולת של הילד להרגיש רעב/שובע ולווסת את עצמו? איך אתם יכולים לוותר על תפקיד השוטר? אחריות של מי הכמות שהילד/ה אוכל בארוחה? איך לענות לו  כששואל אם יכול לקחת עוד? תלמדו איך להעצים לחזק את האחריות שלהם על האכילה שלהם. תקבלו רעיונות לארוחות מזינות ומגוונות, ולשינוי אורח החיים בבית לכזה המקדם בריאות. וממפגש למפגש נקבע יעדים נוספים לשינוי וליצירת בית בריא.

חשוב להבין שמה שקורה עם הילד ומול הילד קשור לעולם הפנימי שלכם, והורים שמוכנים להסתכל פנימה ייצרו שינוי עמוק בר קיימא. גם עבורם וגם עבור הילד.

 

שאלות ותשובות על קורס הדרכת הורים לטיפול בהשמנת ילדים

האם קורס להורים יכול לעשות עבודה ללא הילד/ה?

אפשר לערוך שינוי מהותי ואיכותי שיחזיק לטווח ארוך גם מבלי לשתף את הילדים. בוודאות!

אתם תקבלו את כל המידע שצריך לעריכת השינוי בבית, כולל את הדרך הנכונה לדבר איתו ולעורר  בו מוטיבציה לשינוי ובצורה הזו גם נשמור על הילדים ונמע נזק של מתח מיותר. 

מה אם יש לנו ילדים בגדלים שונים בבית איך אני מתאימה לכל אחד את מה שהוא צריך?

השינוי שנלמד הוא שינוי ברמת הבית. גם ילדים רזים כדאי שירכשו הרגלים לאורח חיים בריא. אנחנו לא עושים הפרדות שלילד הרזה מותר ממתק ולילד השמן לא. גם ילדים רזים יכולים להרגיש רע מאכילת גאנק פודולהיות לא בריאים בהמשך. יש חשיבות גדולה לתמיכה של הבית כולו בתהליך. זה טוב גם לכם ההורים. 

מה קורה במקרה שהילד לא משתף פעולה?

זה ממש בסדר. בדרך כלל אפשרי לעשות תהליך משמעותי גם ללא שיתוף הפעולה שלו.
אם נבין על מה יושבת ההתנגדות של הילד/ה לשיתוף הפעולה נוכל להבין טוב יותר איך לעזור לו. יש כל מיני סיבות להתנגדות אולי שזה צורך רגשי והוא לא יודע איך לתת מענה לצרכים האלה ללא האוכל, אולי הוא מפחד לאכזב…
ולכן לא משנה אם הילד משתף פעולה או לא תהליך משמעותי יכול להתרחש ואתם מוזמנים ללמוד את השיח הבריא ומה כן בכל זאת ניתן לעשות כאשר פועלים נכון ולאורך זמן בסבלנות התוצאות יגיעו.

האם הקורס יעזור לי לפתור את בעיית ההשמנה של הילדים?

אין לי וודאות כמה ברצינות תקחו את הקורס וכמה תיישמו ממנו. מה שבטוח יישום העקרונות של הקורס יעזור ליצור את התנאים הטובים ביותר לילדים שלכם על מנת לגדול בבית בריא, המאשר הקשבה וחיבור לגוף לאותות רעב ושובע, בחוויה של ביטחון ומערכת יחסים טובה יותר עם ההורים. לגדל ילד עם דימוי גוף חיובי יותר ועם ביטחון עצמי. על התהליך להיות מיושם הרבה מעבר למפגשים של הקורס. וכמובן כל מקרה לגופו, יש משפחות שהיו צריכות רק כיוונון והקורס יספיק להן, ויש משפחות ששם הסיפור מורכב יותר וכדאי להמשיך בליווי אישי לתמיכה נוספת וספציפית.