מתכון של ליה שומרון פינדר

רכיבים:
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס דלורית, נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
2 שיני שום
3 כוסות מים
1/2 כפית כמון טחון, טרי
2/3 כוס טחינה
1 כפית מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים, שמים בסיר קטן עדשים ואת כל החומרים.
מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות
עד שהעדשים והדלורית רכות לגמרי.
מסננים ושומרים את המים. טוחנים במעבד מזון או בלנדר, שמים בקערה,
מוסיפים טחינה, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף ממי הבישול.

יתרונות : מעולה למריחה על לחם, לסנדויצ'ים לבית הספר, לארוחה קלה לנגב עם בצל/חסה /קולורבי/שומר….
עשיר בברזל וחלבון ופיטוכימיקלים

דילוג לתוכן