מרק עגבניות עם טופו/ מתכון של שושי שטינוביץ
רכיבים:
• 750 גר' עגבניות טריות, אדמות ובשלות, קלופות
• 100 גר' עגבניות מיובשות
• 6 שיני שום
• 2 גזרים טריים, בינוניים
• 1 בצל בינוני
• 3 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
• 1 כפית פפריקה
• פלפל ומלח הימאליה לפי הטעם
• 1 כפי שמן
• 200 גר' טופו אורגני מועשר בסידן חתוך לקוביות, רצוי מחברת קדיתא
אופן ההכנה:
• קוצצים בצל ומטגנים עם כפית שמן. תוך כדי טיגן
• מזרזפים מעט מים למניעת חריכה.
• מוסיפים פפריקה ומטגנים קלות, מוסיפים עגבניות
• קלופות וקצוצות וממשיכים לטגן. מוסיפים עגבניות
• מיובשות קצוצות, גזר חתוך לטבעות, מכסים במים
• ומבשלים מכוסה במשך 15 דקות.
• מוסיפים טופו ומבשלים עוד 5 דקות.
• מרסקים את המרק בבלנדר, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם