(לקוח מהאתר מתכונים טבעוניים לחיים שמחים) רכיבים(ל20 קציצות

רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
5 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול
2 כרשות
2 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה מקולף
צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית סומאק
1 כף סויה
5 כפות פירורי לחם מלא(בערך)

הכנה:
1. שוטפים את העדשים היטב ושמים בסיר עם 5 כוסות מים, מבשלים עם מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים לזה להתקרר בקערת זכוכית.
2. מטגנים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים לעדשים.
3. חותכים את הכרשות לפרוסות ושוטפים.
4. מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות שמים בסיר עם מים חמים ומבשלים את הכרשות ותפוח האדמה עד להתרככות. מסננים וסוחטים היטב. מוערכים את התפו"א והכרשות למחית. מוסיפים למחית את הפטרוזיליה, הכוסברה ותבלינים. מוסיפים את המחית לעדשים. מערבבים את התערובת. אם התערובת נוזלית יש להוסיף את פירורי הלחם. התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית.
5. משמנים תבנית לתנור, מכינים עליה את הקציצות, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, לכ 40 דקות.

 

 

דילוג לתוכן